Noen tips før første sykkeltur

Sykkel har blitt en enormt populær idrett i Norge de siste årene. Vi har gjennomgått en sykkelboom helt uten sidestykke, og nordmenn i alle aldre, former og fasonger er å finne langs veiene over hele landet vårt.

Mange har sikkert også fått med seg den pågående debatten mellom syklister og bilister, der den ene siden altfor ofte kjefter på den andre, og begge parter legger skylden på hverandre. Ikke la deg skremme av dette, i de aller fleste tilfeller så kommer man ganske langt med litt enkel høflighet, samt evnen til å ta hensyn til andre, enten om man befinner seg bak rattet i en bil eller på sykkelsete. Det kan også være enklere å få opp farten i trafikken med en elsykkel.

Det krever ikke så mye for å starte

For en som ikke har syklet før så virker det kanskje som en ganske bratt oppoverbakke å starte, men dette er en mosjonsform og en idrett som ikke krever veldig mye.

Du må selvsagt ha en sykkel. Nye sykler kommer i alle mulige prisklasser, og det finnes et enormt utvalg av både typer sykkel og merker. Her gjelder det å bestemme seg aller først om man ønsker en landeveissykkel eller en terrengsykkel. Den ene passer på asfalt, den andre ute i skogen. Du finner også alternativer som ligger midt i mellom, men hvis du vet det så vet du allerede hva du vil ha.

Sett opp et budsjett du kan klare

Når du har bestemt deg for en av de to så er det bare å sette et budsjett. Fordi det er så mange som holder på med dette så finnes det også et hav av lite brukte sykler du kan kjøpe brukt. Her kan du ofte spare store summer, og du kan få en veldig mye bedre sykkel for pengene enn om du skulle ha kjøpt ny.

Etter dette så trenger du hjelp, sykkeklær og sykkelsko. Mange tenker kanskje at man ikke trenger sko, men med skikkelige sko som klikker seg fast i pedalen får man en helt annen sykkelopplevelse.

Når du så har gått til innkjøp av alt utstyr så er det bare å hoppe på sete, og begynne pent. Ikke legg ut på 7 timer lange turer den første tiden, det er bare demotiverende og vondt. Gjør deg vant med sykkel og treningsformen, og etter hvert som tiden går så økes på lengden på turene og farten du holder.