Blogge om flytting til utlandet – gjør drømmen til virkelighet?

I 2023 er det å skrive blogg en del av et større bilde i et mangefasettert medieunivers, som er preget av mer eller mindre kjente influensere. Hvis du ønsker å drive en vellykket blogg, er det viktig at du har det i bakhodet – samtidig som du skriver om temaer som er viktige for deg. Å flytte til utlandet er et tema som kan være både bredt og spisset, noe som kan være et ypperlig utgangspunkt for en blogg.

Reiser, opplevelser, finans – eller alt på en og samme gang

Hvis du har som mål å favne brett, har temaet flytting til utlandet flere fordeler. Hvert år er det mange nordmenn som bestemmer seg for å kjøpe leilighet i Spania, samtidig som mange andre land også tiltrekker seg norske boligkjøpere. I tillegg er det en enda større gruppe som bare drømmer om å flytte, eller som er interessert i et land eller område i stort.

Det fører også til at du kan tilpasse innholdet på bloggen til mange ulike målgrupper og publikum, og at du dessuten kan spille på dine egne sterke sider. For eksempel kan du komme med praktiske tips eller økonomiske råd hvis du føler deg kompetent på slike områder, eller så kan du lage fotoreportasjer eller blogginnlegg om interiør.

Hva med å flytte til utlandet selv?

Hvis du virkelig vil satse etthundre prosent på en blogg om å flytte til utlandet, bør du selvfølgelig flytte selv. Det trenger ikke å være en umulig drøm, og vil dessuten gjøre bloggen din virkelig unik. For de aller fleste vil det ikke være mulig å basere seg på bloggen som en inntektskilde, i hvert fall ikke i starten. Derfor må du være pragmatisk og kreativ når det gjelder å finne arbeid.

I stort vil det å skrive blogg om å flytte til utlandet ofte også være en del av en større personlig utviklingsreise.