3 gode tips til deg som skal ned i vekt

På denne tiden av året så er det mange som har et mål om å gå ned i vekt. Det kan være av helsemessige årsaker, eller fordi man har lyst til å passe inn i buksene fra i fjor. Uansett hva som er grunnen, så er det alltid positivt å komme inn i sunne og gode vaner, som til syvende og sist gjør deg glad. Her skal vi ta en titt på 3 gode tips til deg som skal ned i vekt.

Sunne matvaner

Når man skal ned noen kilo, så er maten det aller viktigste. Mange tror kanskje det smarteste er å svette under lange økter på treningssenteret, men dette er altså ikke sant. Alt handler om kiloer som blir forbrent i løpet av dagen, kontra hvor mange kalorier du får i deg. Vi brenner mye kalorier bare av å gjøre hverdagslige ting, så et passende og sunt kosthold kan være nok til å gå ned i vekt. Her må du finne ut hvor mye kalorier du forbrenner i løpet av en dag, og planlegge kaloriinntaket etter dette, og være i et underskudd. Du kan for eksempel følge en keto diett, som fungerer for mange.

Øk hverdagslig aktivitet

Å leve i et kaloriunderskudd vil hjelpe deg med å gå ned i vekt, og ved å inkorporere litt hverdagslig aktivitet kan du fremskynde prosessen. Dette kan for eksempel gjøres ved å sette seg et mål over antall skritt du skal gå på en dag, for eksempel 10 000. Enkle grep som å gå trappene i stedet for å ta heisen, parkere litt lengre unna når du skal på butikken, og ta sykkelen til jobb i stedet for bilen kan gjøre stor forskjell.

Lag en treningsplan

For å oppnå enda bedre resultater, og for å bygge muskler, så kan du lage en treningsplan som du skal følge. Du kan for eksempel starte med å trene 3 ganger i uken i 20 minutter, der du gjør basisøvelser med vekter. Dette kan blant annet være knebøy, markløft, skulderpress, kroppshevinger og dips, som trener flere muskelgrupper i kroppen samtidig. Når du trener styrke så jobber kroppen din både når den er på trening, men også i etterkant for å reparere musklene, som fører til hyppigere vektnedgang. Når du trener mye er det viktig å passe på at du får i deg nok proteiner og karbohydrater, slik at du har energi til å trene, og proteiner som hjelper deg med å bygge muskler.