Utforsk Norge med kortreist ferie

Etter noen år hvor vi ikke hadde noe særlig annet valg enn å tilbringe feriene innenlands, ser det ikke ut til at denne trenden vil snu med det første. Igjen i år, selv med åpne grenser, har mange nordmenn valgt å tilbringe sommerferien her i landet, og det med glede! Mulighetene for 2022 har vært enorme når det kommer til reisemål og etter mange år uten muligheten til å forlate landets grenser, ville det vært naturlig at alle strømmet ut av landet så fort muligheten kom. Så hvorfor viser det seg at så mange med glede har valgt å nok et år tilbringe sommerferien innenfor Norges grenser? Har nordmenn endelig oppdaget hvor vilt, variert og vakkert Norge er på sommeren?

En enorm økning i campingturister

Det som tydelig har vært et populært alternativ blant ferierende i Norge, har vært opphold på campingplasser. I år har det ikke vært noe unntak og campingplassene har fylt seg opp i rekordfart! Rapporter fra campingplasser over hele landet har faktisk opplevd i år at det har vært en stor økning i antall turister i år, noe de selvsagt er utrolig glade for.

En av disse campingplassene er Biristrand Camping som har en fantastisk beliggenhet ved Mjøsa innsjø. Med en lokasjon som gjør at de er rett ved olympiske byer som Gjøvik, Lillehammer og Hamar, gjør det denne campingplassen til et ideelt sted for mange reisende. I tillegg ligger campingområdet rett ved vannet, så her er det også mulighet for å bade når temperaturen stiger og sommerstemningen er på topp. Med tilbud om både hytter og campingplasser, er alle velkomne her.

Dette er bare et av mange eksempler på campingplasser rundt i landet som virkelig har opplevd stor trafikk både de siste årene og også i år. Det blir spennende å se om denne trenden fortsetter de kommende årene eller om nordmenn til slutt blir lei av å feriere i eget land.

Reisende fra over hele verden

Vi har riktignok allerede påpekt at det er mange nordmenn som velger å holde reisen innenlands i år, men det er nemlig langt fra bare nordmenn som benytter seg av campingplassene her i landet. Turister fra verden rundt har begynt å vende nesen mot Norge igjen etter at grensene er åpnet og flere velger å reise til utlandet igjen etter noen år uten muligheten til det.

Det viser seg at både turister fra den andre siden av jorden, som Japan og Australia har tatt turen til Norge i sommer og også de som bor litt nærmere, som turister fra Sveits, Italia og Frankrike. Faktisk er det større trafikk på campingplassene i år, selv sammenlignet med 2019, faktisk hele 250 000 flere overnattinger mer i følge tall fra Statistisk sentralbank. Fortsatt er det flest nordmenn å finne på campingplassene rundt i landet, men det er morsomt å se at også turister fra det store utland også har begynt å benytte seg av de mange flotte campingplassene i Norge når de skal på sommerferie her til lands.