Mange kredittkort på det norske markedet

Markedet flommer over av seriøse og noen useriøse aktører som tilbyr forbrukere kredittkort. Man kan skille mellom dem med lav rente og dem med høy rente. Det er ikke anbefalt å søke om kredittkort med høy rente, så sant man ikke har en god økonomisk sikker inntjening.

Det kan være smart å velge en uavhengig aktør på markedet om man skal sammenligne alle de norske kredittkortene man finner. De fleste nettstedene har gjerne en skjult agenda for å promotere visse kredittkort foran andre, noe som kan føre til at ikke vurderingene blir objektive.

Det kan også være lurt å sjekke de norske kredittkortene selv, slik at du kan gjøre deg opp en fornuftig vurdering av dine favoritter blant kredittkortene.

Hvilket kredittkort passer best for deg

Det finnes ikke mange objektive tester i dag, og det er ganske synd med tanke på å ivareta forbrukeren. Testene må derfor baseres på utsagn fra folk som ikke har noen interesser med i bildet. Slike aktører er ikke nødvendigvis enkle å finne, men både Dine Penger og Hegnar har foretatt nogenlunne troverdige tester de siste årene. Det som likevel går an å vurdere, er kundetilfredshet.

Bruker man Norsk kundebarometer sine tester, vil man finne at noen banker skiller seg ut. Sbanken og Handelsbanken viser seg å være gode vinnere. Etter disse kommer Eika og SpareBank 1 deisende like bak. Disse tilbyr også kredittkort til kundene sine.
Hva med å sjekke ut betingelsene på disse kredittkortene først, for deretter å sjekke om noen kan slå dem.

Så hva betyr dette for deg

Først og fremst er det viktig å vurdere om du trenger et kredittkort. Spesielt om du allerede har kredittkort fra før. Er det heller noen som kan låne deg penger rentefritt, så er det selvfølgelig mye bedre.

Er man førstegangslåner, kan det være smart å velge et kredittkort med lav rente og lav kredittgrense. Husk at med et kredittkort, kan du alltid ta ut disponibelt beløp. Det betyr at det kan ta lang tid før man kommer seg ovenpå. Dette må man selv vurdere. Kredittkort kan også være gunstig, for eksempel om du bruker bilen mye i arbeidet. Med kredittkort knyttet til bensinstasjonens selskap, kan man få store rabatter man ellers ikke ville fått.
Det samme gjelder for oppussing, reiser, hotellopphold, cashback kredittkort og mange andre. Med kredittkort gjør man økonomien litt romsligere, dersom man bruker kreditten med vett.