Hvilke varer kan man spare tusenvis av kroner på å kjøpe på nett?

Det er ikke alltid billigere å kjøpe på nett. Og det er definitivt ikke tryggere enn å kjøpe noe i en fysisk butikk.

Men i noen nisjer kan man spare veldig mye penger hvis man vet hvor man leter. Dette er en guide som viser deg de produktkategoriene hvor nordmenn flest kan spare mye penger av å velge nettbutikker over fysiske butikker.

#1: Sminke og shampoo

Hvis du noensinne har sjekket shampoo-prisene hos en frisør, så vet du hva jeg snakker om. Varer i skjønnhetskategorien er utrolig dyre når man kjøper dem i butikk eller hos frisører/sminkesalonger:

Styr unna. Kjøp på nett.

Det finnes veldig mange norske nettbutikker som selger billig sminke fra kjente merkevarer.

#2: Bildeler

Du kjøper kanskje ikke nye ting til bilen din altfor ofte. Men de gangene du gjør det, så merker du at det ikke akkurat er noen billig investering.

Hvis man kjøper bildeler på nett, så sparer man opptil flere tusen kroner.

I enkelte tilfeller krever det at man vet hvordan man skrur litt på bilen sin selv. Men man kan uansett kjøpe ting som bilpleieprodukter, gulvmatter og ny vindusvisker på nett. Det er noe «alle» bileiere klarer å installere selv.

#3: Merkeklær

Prisene på Follestad, Ferner Jacobsen og andre «snobbe-butikker» ligger 20-40 % over det du kan finne på nett.

Allikevel bør du være forsiktig med å kjøpe merkeklær fra nettbutikker du ikke har hørt om. Det å produsere og selge falske merkeklær har blitt milliard-business, og du ønsker neppe å kjøpe en Canada Goose-jakke som er fylt med hundepels (Link til TV2s artikkel om dette).

Hva med å kjøpe fra utenlandske nettbutikker?

Det er to ting man skal passe på når man kjøper fra utenlandske nettbutikker.

1. Hvilke ekstrakostnader som kommer med på kjøpet.*
2. Om den utenlandske nettbutikken er trygg å handle fra.
3. Hvordan den norske kronen står sammenlignet med annen valuta.

*= Det kommer ofte toll, moms og høye fraktkostnader med på kjøpet. Derfor er det slik at vinninga i veldig mange tilfeller går opp i spinninga.

Før du kjøper på nett fra utenlandske nettbutikker vil jeg alltid anbefale å holde seg oppdatert på Tolletatens nettsider. Der vil du finne oppdatert informasjon. Dessverre er det ofte mange rykter der ute som omhandler diverse lovverk. Men du kan alltid stole på at Tolletaten er 100 % oppdatert.