10 mest vanlige kjæledyr

Å ha et kjæledyr kan bringe mye glede og selskap i livene våre. Ulike kjæledyr passer til forskjellige livsstiler og preferanser. Her er en oversikt over de 10 mest vanlige kjæledyrene, sammen med noen innsikter om hvorfor de er så populære.

1. Hunder

Hunder
Ikke rart hunder er et populært valg av kjæledyr.

Hunder er kjent som «menneskets beste venn» og er blant de mest populære kjæledyrene på grunn av deres lojalitet, kjærlighet, og selskap. De kommer i en stor variasjon av raser som passer til ulike livsstiler og preferanser, fra små raser som Chihuahua til store raser som Tysk Schäfer.

2. Katter

katter
Katter er også menneskets beste venn.

Katter er selvstendige og kjærlige kjæledyr som passer godt for personer med en travel livsstil. De krever generelt mindre oppmerksomhet enn hunder, men tilbyr likevel mye kjærlighet og underholdning.

3. Fisk

koifisk
Spesielt i asiatiske land er koifisken enormt populær.

Fisk er et populært valg for dem som ønsker et kjæledyr med mindre vedlikehold. Akvarier kan også være en beroligende tillegg til hjemmet. Det finnes mange forskjellige arter å velge mellom, fra fargerike tropiske fisker til storslåtte saltvannsfisker.

4. Fugler

undulat
Undulater er hyggelige kjæledyr, og noen typer kan du lære triks og å snakke.

Fugler, som papegøyer, kanarifugler, og undulater, er populære kjæledyr fordi de ofte krever mindre plass og kan være svært sosiale. Mange fuglearter kan lære å etterligne tale og andre lyder.

5. Hamstere

Hamster
Gi hamsteren et løpehjul så holder du den aktiv i lang tid. Søte er de også!

Hamstere er små, nattaktive gnagere som er enkle å ta vare på, noe som gjør dem til et flott første kjæledyr for barn. De trenger et trygt, rent bur og daglig fôring og vann.

6. Kaniner

kanin
Kaniner er sosiale dyr som lett kan bli trygge i menneskehender.

Kaniner er kjærlige og sosiale dyr som krever mer plass og oppmerksomhet enn noen av de mindre gnagerne. De er kjent for sin myke pels og vennlige disposisjon og kan trenes til å bruke en kattekasse.

7. Marsvin

Marsvin
Den forvokste slektningen til Marsvin er sosiale kjæledyr.

Marsvin er større enn hamstere og har en vennlig og mild natur. De er sosiale dyr som trives best når de holdes i par eller små grupper.

8. Skilpadder

skilpadder
Skilpadder er ikke alltid så trege og uinteresserte som mange tror. De egner seg godt til å være kjæledyr også.

Skilpadder er et annet lavvedlikeholds kjæledyr som kan leve i mange år. De krever et passende terrarium med både land- og vannområder, samt spesifikk diett basert på arten.

9. Slanger

slanger
Hsssss….

Slanger er eksotiske kjæledyr som fascinerer mange og krever spesifikk omsorg og oppmerksomhet til deres miljøbehov og diett. De er ikke kjæledyr for alle, men kan være spesielt tilfredsstillende for entusiaster.

10. Edderkopper (spesielt taranteller)

edderkopp
Vi håper inderlig ikke du har araknofobi.

Edderkopper, som taranteller, er blant de mer uvanlige kjæledyrene, men de har økt i popularitet. De krever minimalt med plass og er relativt enkle å ta vare på, selv om de definitivt ikke er for personer med araknofobi.

Å velge et kjæledyr er en viktig beslutning som bør tas med tanke på livsstil, boforhold, og tiden man har tilgjengelig for å ta vare på et dyr. Ethvert kjæledyr krever engasjement og ansvar, men de kan også gi ubetinget kjærlighet og selskap i retur.